Skriv utSkriv ut

Aspergers syndrom – Historier från vardagslivet

Nils Kaland


I denna bok beskriver författaren Aspergers syndrom och vilka centrala säregenskaper som utmärker personer med detta tillstånd. Mot bakgrund av mentaliseringsbegreppet, ligger tonvikten på en diskussion kring de svårigheter i kommunikation och socialt samspel som ofta kännetecknar personer med Aspergers syndrom.

En stor del av boken utgörs av ett ”mentaliseringstest”– Historier från vardagslivet. Detta kan användas för både barn och vuxna och är 26 korta berättelser, vilka belyser 13 olika aspekter av socialt samspel och kommunikation, exempelvis vita lögner, missförstånd, att förstå andras avsikter, ironi, metaforer och motstridiga känslor. Till varje berättelse finns ett antal frågor kring mental inferens, det vill säga frågor som avser att undersöka huruvida en person förstår berättelsens ”mentala” aspekt. Författaren presenterar också ett antal studier i vilka ”Historier från vardagslivet” har använts.

Boken vänder sig främst till professionella grupper som kommer i kontakt med personer med misstänkt eller konstaterat Aspergers syndrom, men kan också fungera som ”övningsmaterial” för exempelvis föräldrar till barn eller ungdomar med Aspergers syndrom. För att möjliggöra att en person kan följa med i de upplästa berättelserna, finns ett separat berättelsehäfte, i vilket de 26 historierna finns återgivna.

Artikelnr. Artikel Pris Antal
001-050 Aspergers syndrom
Historier från vardagslivet (2004)
290 kr
001-051 Aspergers syndrom
Berättelsehäfte
65 kr

Logga in uppe till höger för att kunna beställa varor.
Användarnamn

Lösenord

Beställningar

Beställ via vår e-handel för snabbast handläggning.

Har du inget konto kan du ansöka om det här!

Det går även bra att beställa genom att maila till info@hogrefe.se 
eller via vår digitala beställningsblankett.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

 

Copyright © 2018 Hogrefe Psykologiförlaget AB