Skriv utSkriv ut

Conners CATA™

The Conners Continuous Auditory Test of Attention™

C. Keith Conners, PhD

Syfte: Metod för att mäta auditiv uppmärksamhet
Ålder: 8 år till vuxen
Administrering: Individuell
Behörighet: Leg. psykolog
Tidsåtgång: 14 minuter
Språk: Amerikansk originalversion

The Conners Continuous Auditory Test of Attention™ (Conners CATA™) bedömer auditiv bearbetning och uppmärksamhetsrelaterade problem hos barn och vuxna. Resultatet presenteras utifrån index för områdena ouppmärksamhet, impulsivitet och bibehållen uppmärksamhet. Tolkningen baseras på erhållen T-poäng och beskrivs i termer av sannolikhet för uppmärksamhetsproblem (mycket hög, hög, måttlig eller liten).

CATA kan användas för utvärdering av uppmärksamhetsstörning och neurologisk funktion. Conners CATA tillhandahåller objektiv, kompletterande information om individens prestation i uppmärksamhetskrävande uppgifter. En översikt av poängsättning och tolkning av CATA finns här.

CATA genomförs framför en dator. Till genomförandet behövs även ett par hörlurar till testpersonen (ingår inte i testet). Under det 14 minuter långa testet som består av sammanlagt 200 försök (trials) presenteras högtonsljud som föregås av en låg varningston (warned trials) eller högtonsljud utan varningston (unwarned trials). Testpersonen instrueras att endast respondera på de försök där högtonsljudet föregås av varningston, inte på dem utan varningston. I de flesta försöken presenteras både varningstonen och högtonsljudet i samma öra (non-switch trials). I vissa försök presenteras varningstonen i ena örat och högtonsljudet i andra örat (switch trials), vilket ställer krav på testpersonens förmåga att skifta auditiv uppmärksamhet.

>> Lär dig mer om Conners CATA (Youtube-klipp).

>> Exempelrapport (pdf)

Conners CATA kan med fördel användas tillsammans med Conners Continuous Performance Test 3rd Edition™ (Conners CPT 3™) som är ett datoriserat test för bedömning av uppmärksamhetsproblem hos barn och vuxna. CATA och CPT 3 kan köpas för sig eller som ett kombokit. Läs mer om Conners CPT 3™ här.

CATA™ dataversion för Windows har obegränsat antal administreringar. Enanvändarlicens. Ej serverversion.

Systemkrav

  • Minst 32 bitars (x86) processor på 1 ghz
  • Windows XP Service Pack 3, Windows 7, 8, 8.1 eller 10
  • 2 gb RAM-minne (3 gb rekommenderat)
  • 650 mb hårddiskutrymme
  • USB 2.0 port
  • Tangentbord och mus/pekdon

För teknisk support: kontakta MHS på +1 416 492 26 27 (USA) eller support@mhs.com.

Artikelnr. Artikel Pris Antal
416-215 CATA, komplett datorprogram
5 095 kr
416-220 CPT-3 & CATA, kombokit
19 110 kr
416-225 CPT-3 + CATA + K-CPT 2, kombokit
25 935 kr

Logga in uppe till höger för att kunna beställa varor.
Copyright © 2021 Hogrefe Psykologiförlaget AB