Skriv utSkriv ut

Conners CPT 3™

The Conners Continuous Performance Test 3rd Edition™

C. Keith Conners, PhD

Syfte: Metod för att mäta uppmärksamhetsproblem och effekter av behandling
Ålder: 8 år till vuxen
Administrering: Individuell
Behörighet: Leg. psykolog
Tidsåtgång: 14 minuter
Språk: Amerikansk originalversion

The Conners Continuous Performance Test 3rd Edition™ (Conners CPT 3™) är ett datoriserat uppmärksamhetstest och uppföljare till CPT II. Testet mäter olika områden av uppmärksamhet, och resultatet presenteras utifrån index för områdena ouppmärksamhet (Innatentiveness), impulsivitet (Impulsivity), bibehållen uppmärksamhet (Sustained Attention) och vigilans (Vigilance), som är ett nytt index. Tolkningen baseras på erhållen T-poäng och beskrivs i termer av sannolikhet för uppmärksamhetsproblem (mycket hög, hög, måttlig eller liten). Resultatet kan användas som underlag vid olika neuropsykologiska och neuropsykiatriska frågeställningar relaterade till uppmärksamhet, såsom ADHD. Conners CPT 3 tillhandahåller objektiv, kompletterande information om individens prestation i uppmärksamhetskrävande uppgifter. En översikt av poängsättning och tolkning av CPT 3 finns här.

CPT 3 genomförs enkelt framför en dator. Testpersonen instrueras att trycka på mellanslagstangenten när en bokstav (utom bokstaven X) visas på skärmen. Testtiden är 14 minuter och består av sammanlagt 360 försök (trials).

Nytt i CPT 3
CPT 3 har bättre sensitivitet för impulsivitetsproblem än tidigare versioner av testet. De nya amerikanska normerna (N = 1400) är insamlade med olika typer av datorer och olika operativsystem. Rapporterna är tydliga och förser testanvändaren med visuellt lättöverskådliga resultat. Programmets utseende har ändrats för att minska risker för bländning och reflektioner från datorskärmen.

>> Lär dig mer om Conners CPT-3 (Youtube-klipp).

>> Exempelrapport (pdf)

Conners CPT 3 kan med fördel användas tillsammans med Conners Continuous Auditory Test of Attention (Conners CATA™) som är ett auditivt uppmärksamhetstest. Testresultatet för Conners CATA presenteras utifrån index för områdena ouppmärksamhet, impulsivitet och bibehållen uppmärksamhet. CATA kan användas för utvärdering av uppmärksamhetsstörning och neurologisk funktion. CPT 3 och CATA kan köpas för sig eller som ett kombokitLäs mer om Conners CATA™ här.

CPT 3™ dataversion för Windows har obegränsat antal administreringar. Enanvändarlicens. Ej serverversion.

Systemkrav

  • Minst 32 bitars (x86) processor på 1 ghz
  • Windows XP Service Pack 3, Windows 7, 8, 8.1 eller 10
  • 2 gb RAM-minne (3 gb rekommenderat)
  • 650 mb hårddiskutrymme
  • USB 2.0 port
  • Tangentbord och mus/pekdon

För teknisk support: kontakta MHS på +1 416 492 26 27 (USA) eller support@mhs.com

Artikelnr. Artikel Pris Antal
416-210 CPT-3, komplett dataprogram
15 225 kr
416-220 CPT-3 & CATA, kombokit
19 110 kr
416-212 K-CPT 2 + CPT-3, Kombokit
21 475 kr
416-225 CPT-3 + CATA + K-CPT 2, kombokit
25 935 kr

Logga in uppe till höger för att kunna beställa varor.
Copyright © 2021 Hogrefe Psykologiförlaget AB