Skriv utSkriv ut

Integritetspolicy och Cookies

GDPR

Hogrefe värnar om din personliga integritet och har förbundit sig att följa gällande integritets- och dataskyddslagar och branschriktlinjer, inklusive GDPR.

Målsättningen med det nya regelverket är att skydda den personliga integriteten avseende data för alla EU-medborgare. Hogrefe uppfyller självklart alla legala förpliktelser kopplade till det nya regelverket och vi garanterar våra kunders datasäkerhet.     

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) vilket bland annat innebär att:

  • vi endast använder informationen för det ändamål vi har angett
  • vi inte samlar in eller lagrar information som inte är nödvändig för ändamålet 
  • vi kommunicerar på ett tydligt sätt hur personuppgifter samlas in, lagras och används och ser till att berörda personers rättigheter tillgodoses.

De uppgifter vi hanterar rör;  

  • Kundregister. Där behandlas personuppgifter utifrån intresseavvägning, vilket betyder att vi endast samlar in de uppgifter vi behöver för att kunna serva våra kunder.   
  • Datainsamling i förbindelse med testutveckling. Här inhämtar vi alltid samtycke från de personer som medverkar i våra datainsamlingar. 

Cookies

Cookies är små textfiler som placeras på din enhet för att unikt identifiera din enhet. Cookies kan inte användas för att köra program eller leverera virus till din enhet.

Vi använder cookies, webbsignaler, unika identifierare och liknande tekniker för att samla in och lagra information (som kan innefatta dina personuppgifter) om hur du interagerar med våra webbplatser, kommunikationer och tjänster och utvalda tredjepartswebbplatser som tillhör våra partnerannonsnätverk. Vi kan använda dessa tekniker för att visa dig relevanta annonser baserat på denna information, detta kallas intressebaserad annonsering.

Webbsignaler (även kända som ”pixeltaggar”) är små kodblock på webbsidor eller i våra e-postmeddelanden som gör att vi kan läsa och ställa in cookies. Webbsignaler används ofta i samband med cookies för att hjälpa till att driva våra webbplatser, e-postmeddelanden och samla in information om online-aktivitet.

För att göra denna webbplats enklare att använda och navigera på lägger vi ibland in en liten datafil på din dator eller enhet. Dessa kallas cookies. De flesta webbplatser du besöker kommer att använda cookies för att förbättra din användarupplevelse genom att göra så att webbplatsen kan ’komma ihåg’ dig, antingen under ditt besök (med hjälp av en ”sessionscookie”) eller för upprepade besök (med hjälp av en ’beständig cookie’).

Cookies gör många olika jobb, som att låta dig navigera effektivt mellan sidorna, spara dina preferenser och i allmänhet förbättra din upplevelse av en webbplats. Cookies gör samspelet mellan dig och webbplatsen snabbare och enklare. 

Du kan hantera och/eller ta bort dessa små filer som du vill. Läs mer om cookies och hur du hanterar dem på AboutCookies.org.

Om du förhindrar användning av cookies på den här webbplatsen, tänk på att vissa delar då kan vara otillgängliga eller inte fungera.

Mätning av webbplatsanvändning (Google Analytics)

Vi använder Google Analytics för att samla in information om hur människor använder den här webbplatsen. Det gör vi för att se till att den uppfyller webbplatsens besökares behov och för att förstå hur vi kan göra den bättre.

Google Analytics lagrar information om vilka sidor du besöker, hur länge du är på webbplatsen, hur du kom hit och vad du klickar på.

Google Analytics-funktioner som går att välja bort för webben.

 

Du har alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter.

Om du har frågor kring hur vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på info@hogrefe.se.

Mer information om GDPR finner du på www.datainspektionen.se

Copyright © 2019 Hogrefe Psykologiförlaget AB