Nyhet – kommer i sommar!

LS™ Läsförståelseträning för mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet

Vad ligger bakom att en elev inte klarar av att tillgodogöra sig innehållet i en text? Avkodningen, den lästekniska färdigheten, är en betydande orsak, men minst lika viktigt är språkförståelsen.

Nya LS™ Läsförståelseträning är ett tydligt och strukturerat arbetsmaterial för att utveckla både avkodningsförmåga och grundläggande språkförståelse. Träningen är främst avsedd för elever som i läs- och skrivdiagnostiska prov fått låga resultat. Materialet är framtaget av Maj-Gun Johansson och baseras på de evidensbaserade LS-diagnoserna för högstadiet och gymnasiet. 

Materialet för mellan- och högstadiet består av ett uppgiftshäfte med 10 texter om våra vanligaste vilda djur med tillhörande uppgifter som prövar både avkodning och olika lässtrategier. I materialet ingår även lärarhandledning och facit.

Materialet för högstadiet och gymnasiet innehåller 10 texter varav de flesta är faktatexter, men även skönlitterära texter finns med. De tillhörande uppgifterna i svarshäftet prövar olika lässtrategier. Det separata häftet med en skönlitterär text prövar avkodning av ord i löpande text. I materialet ingår även lärarhandledning och facit.

LS™ Läsförståelseträning kan göras i grupp eller individuellt. Eleven läser ett valfritt antal texter vid varje träningstillfälle. Texterna och uppgifterna har olika svårighetsgrad och analyserar läsningen både på yt- och djupnivå. Eleverna deltar aktivt i träningen genom att läsa, svara på frågor och vid rättningen. Texternas och uppgifternas varierande karaktär och svårighetsgrad erbjuder en möjlighet för eleven att reflektera över den egna läsningen och öva sig i olika nivåer av läsförståelse.

 

Läs mer om LS™ Läsförståelseträning för mellan- och högstadiet

Läs mer om LS™ Läsförståelseträning för högstadiet och gymnasiet

 

 

Förbeställ senast 7 juli – vi bjuder på frakten!


 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen