Extrajobba hos oss


 

Ansökningen är stängd för denna gång och utbildningsplatserna den 7 oktober är fulla. Vi kommer sannolikt genomföra ytterligare en utbildningsomgång senare under hösten eller vintern. Du är fortfarande välkommen att skicka in ditt intresse via mejlformuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig när det blir aktuellt.

 

Psykologstudenter sökes för meriterande extrajobb

 

Nu söker vi dig som är psykologstudent, som är intresserad av psykologiska test och forskning, och som vill jobba med att testa barn och ungdomar.

Vi rekryterar 15–20 testledare till normeringen av den svenska versionen av testet Intelligence and Development Scales – 2 (IDS-2).

 

IDS-2 är ett omfattande och modulärt testbatteri med 30 deltest som avser mäta begåvning, exekutiva funktioner, motoriska och socioemotionella färdigheter, skolfärdigheter samt motivation. Det används för utredning av barns och ungas utveckling i åldrarna 5-20. IDS-2 är publicerat på flera olika språk sedan tidigare och den svenska versionen är under utveckling. Under hösten 2022 påbörjar vi insamlingen av de svenska normerna, vilket innebär att vi behöver testa minst 600 barn och ungdomar med hela IDS-2.  

Att jobba som testledare är ett roligt, självständigt och meriterande uppdrag där du får god vana att genomföra psykologiska testningar. Normdatainsamlingen påbörjas under hösten 2022 och beräknas vara klar under hösten 2023. 

 

Vad gör en testledare?

Testpersonerna som är med i studien testas individuellt. Varje testning omfattar två tillfällen om ca två timmar vardera. Du som testledare behöver boka tid, skicka ut samtyckesblankett, resa till testpersonen (exempelvis till testpersonens skola eller hem), genomföra testning, samt rätta och skicka in materialet till Hogrefe. Det är bra att räkna med sammanlagt ungefär en hel dags arbetstid per testning, även om uppgifterna kommer att vara utspridda över flera dagar.  

För att vara aktuell för testledarrollen behöver du ha möjlighet att genomföra testning av minst 10 barn/ungdomar innan mars 2023. Det går även bra att genomföra fler testningar än så. Det finns goda möjligheter till förlängt uppdrag under 2023. 

 

Hur kommer jag igång?

Hogrefe anordnar en kostnadsfri utbildning i IDS-2 som består av en halvdagsutbildning på plats i Stockholm samt en timmes digital uppföljning en vecka senare. Det första fysiska utbildningstillfället går av stapeln den 7 oktober kl 13.00 – 16.00. Deltagande är obligatoriskt för att kunna påbörja uppdraget. 

På utbildningen får du få kvittera ut en testväska med hela IDS-2-testet och förvara hemma hos dig mellan testningarna. Efter genomförd utbildning behöver du läsa in dig på detaljerna kring alla 30 deltest, och öva hemma på att administrera deltesten. Slutligen genomför du en första normeringstestning med IDS-2 där du gör en ljudinspelning av hela testningen. Denna första testning ska godkännas av Hogrefe och du får feedback på om du behöver öva på något innan du fortsätter. När du är godkänd är du klar att göra resten av dina testningar.

Om du är intresserad av uppdraget men inte kan delta den 7 oktober kan du ändå skicka in en intresseanmälan. Vi planerar ytterligare en utbildningsomgång i slutet av detta år eller i början av nästa.

 

Vem kan bli testledare?

Du måste vara psykologstudent och ha genomfört kurs i testning av barn och ungdomar (eller motsvarande), med godkänt betyg. 

 

Hur fungerar ersättningen? 

• Varje genomförd testning ersätts med 1200 kr (inkl. semesterersättning). Om du vill fakturera anpassas beloppet så att det motsvarar ovanstående.  

• När du genomfört 10 testningar får du ett intyg att du är utbildad i IDS-2 och har genomfört testningar av barn och ungdomar – en bra merit! 

• Efter 10 testningar utgår även en “bonus” om 500 kr, som ersättning för utbildningsdagen. 

• Testledares namn kommer även att nämnas i den kommande IDS-2-manualen 

 

Hur fungerar det med testpersoner?

I denna normering testas barn och ungdomar mellan 5-20 år. Vi har endast möjlighet att inkludera barn och ungdomar utan känd eller misstänkt psykiatrisk diagnos, och utan allvarliga kroppsliga sjukdomar eller färgblindhet. Testpersonerna behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska. Om testpersonens modersmål inte är svenska måste denne ha gått minst två år i svensk skola med undervisning på svenska.  

Testpersonerna får ett presentkort på 500 kr som tack för sitt deltagande.  

Vi på Hogrefe kommer att hjälpa till med rekrytering av testpersoner i Stockholmsområdet, men testledare uppmuntras också rekrytera egna testpersoner. För att komma igång så snabbt som möjligt med uppdraget är det bra om du kan rekrytera minst några egna testpersoner. Om du vill arbeta någon annanstans än i Stockholmsområdet bör du räkna med att rekrytera alla dina testpersoner på egen hand. Det går inte att testa barn du har en personlig relation till, men du kan gärna rekrytera ur ditt eget nätverk. Det är också möjligt byta testpersoner med andra testledare. Det går även bra att själv höra av sig till skolor och föreningar med hjälp av vårt utskicksmaterial.

Om du som testledare vill rekrytera barn/ungdomar på egen hand är det bra att veta att det inte är tillåtet att testa någon som du känner sedan tidigare (däremot kan det gå utmärkt med exempelvis en kollegas barn, ett syskons kompis eller någon annan som du inte känner så väl). Det går bra att rekrytera testpersoner från sitt eget nätverk och byta med andra testledare. Vi på Hogrefe kommer att möjliggöra för testledare att förmedla testpersoner sinsemellan på ett säkert sätt. 

Ansökningen är stängd för denna gång och utbildningsplatserna den 7 oktober är fulla. Vi kommer sannolikt genomföra ytterligare en utbildningsomgång senare under hösten eller vintern. Du är fortfarande välkommen att skicka in ditt intresse via mejlformuläret så kontaktar vi dig när det blir aktuellt.

mejlformulär

 

​​

 

 


 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen