Svensk normering av IDS-2

 


 

www.ids-2.com 

Besök www.ids-2.com för forskningspublikationer, videor och mer.

 


 


Fler psykologstudenter sökes för meriterande extrajobb!

Nu söker vi dig som är psykologstudent, är intresserad av psykologiska test och forskning, och vill jobba med att testa barn och ungdomar! 

Vi håller för närvarande på med normeringen av den svenska versionen av testet Intelligence and Development Scales – 2 (IDS-2), och söker nu fler testledare.

IDS-2 är ett testbatteri med 30 deltest som avser att mäta begåvning, exekutiva funktioner, motoriska och socioemotionella färdigheter, skolfärdigheter och motivation. IDS-2 används för utredning av barn och unga i åldrarna 5-20. Idag finns IDS-2 publicerat på flera olika språk och den svenska versionen är under utveckling. 

Den svenska normeringen började hösten 2022 och flera hundra barn och ungdomar har redan deltagit i testningar genomförda av våra duktiga testledare. Vi behöver nu ytterligare testledare under 2024.

Att jobba som testledare är ett roligt, självständigt och meriterande uppdrag där du får god vana att genomföra psykologiska testningar. 

Vad gör en testledare? 

Du blir utbildad i IDS-2 och kommer sedan att arbeta med testningarna självständigt. Du rekryterar dina test-personer, samlar in samtycken och bokar tid för testning som görs individuellt och sker vid två tillfällen om två timmar vardera. Du rättar testen och och skickar testmaterialet till Hogrefe. Det tar totalt ungefär en dags arbetstid att genomföra alla dessa moment för en testning, men de olika momenten sprids över flera dagar.

Vem kan bli testledare?

Du måste vara psykologstudent och ha genomfört kurs i testning av barn och ungdomar (eller motsvarande), med godkänt betyg. Du ska ha möjlighet att genomföra minst 10 testningar. 

Låter det intressant?

Fyll i formuläret nedan för intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Obs! Du behöver inte skicka in CV eller personligt brev.

Jag är psykologstudent och intresserad av att bli testledare i normeringen av IDS-2

 

Namn*:

E-post*:

Mobil*

Gatuadress och gatunummer*:

Postnummer och ort*:

Var studerar du (lärosäte)*:

Vilken termin går du?*

När är du intresserad av att börja som testledare?*:Skriv gärna ett par rader om vad du tänker om att rekrytera testpersoner:

 

 

 


 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen