Webinaret hålls av Christina Coco som är legitimerad psykolog och specialistpsykolog i neuropsykologi. 

Christina arbetar på KIND (Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet) som projektkoordinator för projektet SKOLKONTAKT.
 

 

 

Kostnadsfritt webinar:

Om SKOLKONTAKT – en metod för social färdighetsträning i grupp på högstadiet och gymnasiet

 


Torsdag 16 november kl 12–13


 

SKOLKONTAKT är social färdighetsträning i grupp för elever med autism eller autismliknande svårigheter i sociala situationer.  

Allt fler ungdomar får diagnosen autism eller står i kö för en utredning och har svårt med sociala samspelssituationer i skolan. För att hjälpa dessa elever har SKOLKONTAKT tagits fram av Christina Coco, Anna Fridell, Anna Borg och Sven Bölte på KIND, Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet. 

SKOLKONTAKT är ett manualbaserat program med tydliga riktlinjer för utförande och är avsett att användas från årskurs 8 och på gymnasiet. Det har sitt ursprung i KONTAKT, social färdighetsträning i grupp för barn och ungdomar som används i kliniska sammanhang. 

Det här är ett kostnadsfritt webinar för dig som är lärare, specialpedagog, skolpsykolog, fritidspedagog och övrig personal från skolan och elevhälsan på högstadiet och gymnaisiet.

Vi välkomnar såväl enskilda som grupper att delta.

Webinaret ersätter inte kurs i materialen.
 

Läs mer om SKOLKONTAKT

 

Anmälan

 

 

 


 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen