Inställt – föreläsning om KBT-gruppbehandling för vuxna med autismspektrumsyndrom

För att göra vad vi kan för att begränsa smittspridningen av den pågående Covid-19-pandemin har vi beslutat att genomföra föreläsningen utan publik. Den som anmält sig är därmed automatiskt avanmäld.

Föreläsningen kommer istället att genomföras med videofotograf varför den kommer att filmas och läggas ut här på hemsida efter viss bearbetning.

 


 

Gruppbehandlingen ALMA:

• Förbättrad livskvalitet i fokus

• Lång behandlingstid för hållbara effekter över tid

• Verktyg för ett fungerande vardagsliv

 

Avsikten med den omfattande behandlingen är att förbättra deltagarnas livs-kvalitet genom att öka deras möjligheter till socialt samspel, självförståelse och självacceptans.

Syftet är också att ge deltagarna en ökad självinsikt. ALMA vilar på en utvidgad KBT-modell med många pedagogiska, kursliknande inslag. Behandlingen pågår under två terminer och varje session är 2,5 timme.

Några omdömen:

”Jag är väldigt tacksam att gruppen fick mig att förstå att man kan bejaka sitt annorlundaskap istället för att förneka det”               
– Kursdeltagare

”Kunskaperna har varit oumbärliga efteråt, i mötet med handläggare, arbets-kamrater, boendepersonal och anhöriga men framför allt i mötet med personer med ASD, deras praktikplatser och i lyckliga stunder deras blivande arbetsgivare.”
– Gruppledare

 

Läs om författarna

Läs mer om ALMA

 

 


Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen